Kleding: het merk H&M

H&M kleding H&M kortingscodes achteraf betalen hm

Geschiedenis H&M

In 1947 was de Zweed Erling Persson onder de indruk van het succes van Amerikaanse winkels die kleding in grote oplagen verkochten tegen lage prijzen. Deze winkels waren vooral te vinden in New York, iets wat Europa destijds nog niet kende. Bij terugkomst in Zweden opende Persson de winkel Hennes in Västerås, wat “van haar” betekent in het Zweeds. Dankzij de lage prijzen was de winkel direct populair en in 1960 kocht Persson het bedrijf Mauritz Widforss, een jacht-, outdoor- en herenconfectiewinkel. De jacht- en outdoorafdelingen werden gesloten, maar de mannenkleding bleef. Vanaf dat moment ging het bedrijf verder onder de naam Hennes en Mauritz.

H&M Internationaal

In 1964 opende H&M zijn eerste winkel buiten Zweden, namelijk in Engeland. Het merk werd al snel populair en breidde snel uit naar andere Europese landen, vooral in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Duitsland. In de jaren negentig volgden ook Finland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Denemarken. In 2004 opende H&M zijn eerste winkel in Canada en in maart 2000 werd de eerste winkel in de Verenigde Staten geopend op 5th Avenue. De keten groeide snel in de Verenigde Staten en telt momenteel al acht winkels alleen al op het eiland Manhattan en honderdzeventig in heel de Verenigde Staten.

H&M Azië

H&M zet zijn zinnen ook op de Aziatische markt. In 2006 opende het Zweedse bedrijf zijn eerste winkels in Dubai en Koeweit, en in maart 2007 werd de eerste winkel in Oost-Azië geopend in Hong Kong, geopend door Kily Minogue. Hierop volgden snel meer winkels in Japan en Israël.

H&M in Nederland

In 2009 heeft H&M zijn blik gericht op de Russische markt, met name op de stad Moskou, en heeft besloten uit te breiden naar andere nieuwe markten, waaronder Egypte, Saoedi-Arabië, Bahrein en Oman. Hierdoor zal H&M wereldwijd meer dan 1600 winkels hebben en werkgelegenheid bieden aan meer dan 68.000 werknemers. In Nederland is Hennes en Maurits in 1989 geïntroduceerd en momenteel zijn er 89 winkels verspreid over het land, waar ongeveer duizend mensen werkzaam zijn.

H&M Kortingscodes

Al decennia lang bestaan kortingscodes en waardecoupons als een bekend fenomeen. Vroeger waren ze vaak nog in de vorm van uitgeknipte papieren bonnen, waarmee je bij de kassa korting kreeg. Tegenwoordig ligt de nadruk steeds meer op online verkoop, en grote winkelketens bieden kortingen aan die ook online gebruikt kunnen worden. Kortingen worden gezien als een manier om klanten te lokken, omdat mensen eerder geneigd zijn om iets te kopen als ze korting krijgen. Voor winkelketens betekent dit een hogere omzet. H&M heeft bijvoorbeeld zeer populaire H&M kortingscodes, omdat het bekend staat om de vele kortingsacties die het biedt.

Hoe werkt de H&M kortingscode

Een kortingscode heeft een bepaalde waarde die kan variëren. Zo kan het een kortingspercentage zijn, waarbij de korting groter wordt naarmate het aankoopbedrag hoger is. Een andere veelvoorkomende vorm van korting is de geldkorting, waarbij een vast bedrag wordt afgetrokken van de aankoopprijs, bijvoorbeeld € 5,-. Verder zijn er kortingscodes die gelden voor gratis verzending bij online bestellingen in de H&M webwinkel en andere soortgelijke kortingen. Online kortingscodes zijn digitale codes die tijdens het afrekenproces in de webwinkel kunnen worden ingevuld. Als de kortingscode geldig is, wordt de aankoopprijs van het product direct aangepast.

H&M Tips

Het is belangrijk om goed verschillende websites met kortingscodes te vergelijken. Sommige kortingen kunnen namelijk niet gecombineerd worden. Zorg er daarom voor dat je de meest gunstige kortingscode hebt gevonden voordat je deze gebruikt. Je kunt dit testen door het uit te proberen. Als je altijd korting wilt op H&M producten, wacht dan op de uitverkoop. Op Achteraf vind je informatie over de startdata van de sale bij H&M.

meer blogs Meer blog