Het succes van Nike

nike schoenen kopen achteraf betalen het succes van nike schoenen

Nike, wie kent het niet? Het is één van ’s werelds bekendste merken en in dit artikel zal het succes van Nike worden besproken. Nike Inc. is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de productie van sportschoenen, kleding, sportuitrusting en accessoires. Het merk wordt gekenmerkt door het logo, de Swoosh, dat wereldwijd bekend is. Nike brengt zijn producten op de markt onder verschillende namen, waaronder Nike, Air Jordan en Nike Air. Naast Nike heeft het bedrijf ook dochterondernemingen, zoals Converse, Bauer en Cole Haan. Met een omzet van 15 miljard dollar in 2006 en meer dan 26.700 werknemers wereldwijd, kan worden gesteld dat het goed gaat met het bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Oregon, VS, terwijl het hoofdkantoor voor Europa, Midden-Oosten en Afrika gevestigd is in Hilversum.

geschiedenis Nike

Nike is ongetwijfeld een van de meest bekende merken ter wereld. In dit artikel wordt het succes van het bedrijf besproken. Nike Inc. is een Amerikaanse onderneming die zich toelegt op de productie van sportschoenen, sportkleding, uitrusting en accessoires. Het bedrijf is wereldwijd bekend om het iconische logo, de Swoosh. De producten van Nike worden verkocht onder verschillende merknamen, waaronder Nike, Air Jordan en Nike Air. Naast Nike heeft het bedrijf ook andere dochterondernemingen, waaronder Converse, Bauer en Cole Haan. Met een omzet van 15 miljard dollar in 2006 en meer dan 26.700 werknemers wereldwijd, is Nike zonder twijfel een van de meest succesvolle bedrijven in de sportkledingindustrie. Het hoofdkantoor van Nike bevindt zich in Oregon, VS, terwijl het hoofdkantoor voor Europa, Midden-Oosten en Afrika is gevestigd in Hilversum.

Nike Air Force

De Nike Air Force, hoewel niet de eerste schoen van Nike, wordt gezien als de start van de sneakerhype. De geschiedenis van deze schoen begint eigenlijk bij een andere Nike schoen. In 1979 lanceerde Nike de ‘Tailwind’, een hardloopschoen met Air-technologie die schokken absorbeerde dankzij een verborgen luchtkussen in de zool. In 1982 besloot Nike dezelfde Air-technologie te gebruiken voor het ontwerpen van een basketbalschoen. Zo ontstond de Nike Air Force 1, die de toenemende populariteit van basketbal symboliseerde. De schoen werd al snel geliefd bij bekende NBA-spelers uit die tijd, zoals Michael Cooper en Moses Malone.

Ondanks dat de schoen oorspronkelijk bedoeld was voor basketbal, werd deze steeds populairder onder stedelingen in New York en Baltimore. Voor het eerst maakte een sportschoen de overstap naar de modewereld. De populariteit van de Air Force 1 bleef jarenlang aanhouden in de hiphopscene. Tegen het jaar 2000 was de schoen overal en definieerde deze zelfs het decennium. Maar toen nieuwe merken nieuwe stijlen lanceerden, begon de populariteit van de Air Force 1 af te nemen. Sommigen zeggen dat dit te maken had met de associaties met bendecultuur, terwijl anderen wijzen op het feit dat halverwege het decennium de contouren van heren- en damesbroeken smaller werden, waardoor de grote Air Force-schoen uit proportie leek.

In de afgelopen jaren is de populariteit van de Nike Air Force 1 echter weer toegenomen en de schoen is nu populairder dan ooit tevoren. Vandaag de dag heeft het grote publiek de Air Force omarmd.

Nike Air Max

De Nike Air Max is wereldwijd een enorm populaire schoen geworden, maar uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl blijkt dat Nederland bovenaan staat als het gaat om fanbase. Het begon allemaal met de iconische Nike Air Max 1 in 1987, de eerste schoen met een zichtbaar luchtkussen na de verborgen luchtkussens in eerdere modellen. Sindsdien zijn er talloze Air Max varianten met zichtbare luchtkussens uitgebracht. In Nederland werd de Air Max vooral populair dankzij de gabber subcultuur in de jaren ’80 en ’90. Toen deze subcultuur later verdween, werd de Air Max steeds meer algemeen geaccepteerd vanwege het comfortabele en modieuze uiterlijk. Inmiddels zijn de sneakers niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld.

Nike als sponsor in de sportwereld

Nike is zo’n bekend merk dat het door veel mensen wordt gedragen. Het bedrijf is een belangrijke sponsor van verschillende sporten. Het Nederlands elftal speelt bijvoorbeeld in shirts van Nike en veel individuele sporters, zoals voetballers, tennissers, atleten en golfers, dragen het Nike-logo op hun kleding. Grote namen die worden gesponsord zijn onder andere Ronaldinho, Tiger Woods, Roger Federer en Michael Jordan. Ook voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United en PSV hebben een sponsorovereenkomst met Nike. Daarnaast dragen veel nationale teams, zoals Nederland, Portugal en Brazilië, ook het beroemde Swoosh-logo op hun kleding.

Nike kortingscode

NIKE biedt regelmatig kortingscodes aan die voor een beperkte tijd geldig zijn of alleen van toepassing zijn op een deel van het assortiment, zoals artikelen in de SALE of bepaalde modecategorieën op de website. Het is duidelijk dat deze kortingen aanzienlijk kunnen zijn, gezien de verschillende kortingscodes die dit jaar zijn vrijgegeven door NIKE, zoals kortingscodes van 20% die geldig waren op het gehele assortiment van NIKE. Als er een NIKE kortingscode beschikbaar is, zetten we deze meteen online, zodat je kunt profiteren van extra korting in de NIKE-winkel.

Waarom kiezen mensen voor Nike schoenen?

Ten eerste staan Nike schoenen bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Nike gebruikt hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om schoenen te maken die lang meegaan en comfortabel zitten.

Ten tweede heeft Nike een breed scala aan stijlen en ontwerpen. Of je nu op zoek bent naar hardloopschoenen, sportschoenen, casual schoenen of iets anders, Nike heeft veel opties om uit te kiezen. Bovendien werkt Nike vaak samen met beroemdheden en ontwerpers om speciale collecties uit te brengen, wat voor extra keuzemogelijkheden zorgt.

Ten derde heeft Nike een sterke reputatie als een van de meest toonaangevende merken in de sport- en modewereld. Het dragen van Nike schoenen kan een gevoel van trots en status geven aan de drager.

Tot slot biedt Nike vaak kortingen en promoties aan, waardoor het kopen van Nike schoenen financieel aantrekkelijk kan zijn.

Concurrentie

Hoewel Nike een twee keer zo grote omzet heeft als Adidas, blijft het Duitse bedrijf een formidabele concurrent. Met de overname van Reebok heeft Adidas zijn concurrentiepositie aanzienlijk versterkt. Adidas heeft ook een groot aantal sponsorcontracten, waaronder Lionel Messi, Zinedine Zidane, Raúl en Kaká. Vooral op voetbalgebied heeft Adidas meer sponsorcontracten dan Nike. Naast Nike worden ook Puma, Asics en Fila beschouwd als sportmerken die het Nike lastig maken.

meer blogs Meer blog