• Alle afterPay winkels in één overzicht !

  Koop nu & betaal achteraf


 • Klarna

  Klarna is een populaire betaalmethode die steeds vaker wordt gebruikt door webwinkeliers en consumenten. Het bedrijf werd opgericht in Zweden in 2005 en biedt consumenten de mogelijkheid om achteraf te betalen voor hun aankopen. In deze blog bespreken we de belangrijkste kenmerken van Klarna en waarom het een goede optie kan zijn voor webwinkeliers.

  Hoe werkt Klarna?

  Klarna biedt verschillende betaalopties aan, waaronder achteraf betalen, gespreide betaling en directe betaling. Bij achteraf betalen kunnen klanten eerst de producten ontvangen en pas later betalen. Gespreide betaling biedt klanten de mogelijkheid om hun aankopen in termijnen te betalen, terwijl directe betaling direct van de bankrekening van de klant wordt afgeschreven.

  Voor webwinkeliers biedt Klarna een eenvoudige integratie met veel populaire e-commerceplatforms. Het platform is ook gemakkelijk te gebruiken en biedt webwinkeliers toegang tot gedetailleerde rapporten en analyses over het betaalgedrag van hun klanten.

  Wat zijn de voordelen van Klarna voor webwinkeliers?

  1. Verhoogde conversieratio: Klarna biedt klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen voor hun aankopen, waardoor de conversieratio van de webwinkel kan toenemen. Klanten kunnen eerst de producten ontvangen en vervolgens betalen, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen bij het doen van een aankoop.
  2. Verminderd risico op wanbetaling: Klarna neemt het risico op wanbetaling op zich, wat betekent dat webwinkeliers zich geen zorgen hoeven te maken over het feit dat klanten niet betalen. Dit geeft webwinkeliers meer gemoedsrust en stelt hen in staat zich te concentreren op hun kerntaken.
  3. Gemakkelijke integratie: Klarna is gemakkelijk te integreren met de meeste e-commerceplatforms, waardoor het voor webwinkeliers eenvoudig is om deze betaalmethode aan te bieden aan hun klanten.
  4. Toegang tot nieuwe klanten: Klarna trekt een breed publiek aan, waardoor webwinkeliers toegang krijgen tot nieuwe klanten die anders misschien niet zouden winkelen bij de webwinkel.
  5. Klanttevredenheid: door klanten de mogelijkheid te bieden om achteraf te betalen, kunnen webwinkeliers hun klanttevredenheid verhogen. Klanten voelen zich comfortabeler bij het doen van aankopen als ze weten dat ze pas hoeven te betalen nadat ze de producten hebben ontvangen en hebben kunnen beoordelen.

  Klarna biedt verschillende voordelen voor bedrijven die deze betaalmethode aanbieden aan hun klanten. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Verhoogde conversieratio: Klarna biedt klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen voor hun aankopen, wat kan leiden tot een hogere conversieratio voor bedrijven. Klanten zijn namelijk eerder geneigd om een aankoop te doen als ze de mogelijkheid hebben om later te betalen.
  2. Verminderd risico op wanbetaling: Klarna neemt het risico op wanbetaling over van bedrijven die deze betaalmethode aanbieden. Dit betekent dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over het niet ontvangen van betalingen van klanten.
  3. Eenvoudige integratie: Klarna is eenvoudig te integreren met de meeste e-commerceplatforms, waardoor bedrijven snel en gemakkelijk deze betaalmethode kunnen aanbieden aan hun klanten.
  4. Betere cashflow: doordat Klarna het risico op wanbetaling overneemt, kunnen bedrijven hun cashflow beter beheren en voorspellen. Ze kunnen erop vertrouwen dat ze betalingen ontvangen voor hun verkochte producten, wat hen in staat stelt om hun bedrijf beter te runnen.
  5. Toegang tot nieuwe klanten: Klarna trekt een breed publiek aan, waardoor bedrijven toegang krijgen tot nieuwe klanten die anders misschien niet zouden winkelen bij hun bedrijf. Dit kan leiden tot een grotere klantenkring en meer verkopen.
  6. Verbeterde klanttevredenheid: Klanten waarderen de mogelijkheid om later te betalen en kunnen daardoor tevredener zijn met hun aankoopervaring bij bedrijven die Klarna aanbieden als betaalmethode. Dit kan leiden tot positieve beoordelingen en terugkerende klanten.

  Kortom, Klarna biedt bedrijven verschillende voordelen, waaronder een hogere conversieratio, verminderd risico op wanbetaling, eenvoudige integratie, betere cashflow, toegang tot nieuwe klanten en verbeterde klanttevredenheid. Het is daarom zeker de moeite waard om Klarna als betaalmethode aan te bieden aan klanten.