Lorem, ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur


Vrouwen kunnen veel geld besparen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Hoe? Door spullen voor mannen te kopen. Die zijn namelijk gemiddeld genomen goedkoper dan spullen die specifiek voor vrouwen zijn bedoeld. Maar dan gaat het soms ook om zaken zoals kleur en uitstraling, terwijl het voorwerp gewoon hetzelfde is. Daarom loont het altijd de moeite om te kijken of je een bepaald artikel niet veel beter in de “mannelijke” uitvoering kunt kopen.

Shampoo, conditioner, haargel en andere verzorgende producten zijn voor vrouwen vaak duurder dan voor mannen. Waarom dat is? Niet omdat ze zoveel duurder zouden zijn om te maken, maar vooral omdat vrouwen er eerder meer geld aan uitgeven dan mannen. En wanneer je die producten op een scheikundig niveau gaat analyseren blijkt er toch verdacht vaak vrijwel hetzelfde in te zitten. Wat vooral verschilt is het aan de producten toegevoegde geur, dus als je daar veel belang aan hecht moet je natuurlijk gewoon de producten blijven aanschaffen die voor vrouwen zijn bedoeld.

Maar ook andere artikelen blijken vaak veel goedkoper te zijn wanneer je gaat shoppen voor de mannelijke variant. Zo vond de Amerikaanse consumentenbond artikelen waarbij de versie voor vrouwen tot wel het dubbele kostte van de versie voor mannen. En dat terwijl het om precies hetzelfde voorwerp ging, maar dan met een ander kleurtje. Zoals rood in plaats van roze.