Lorem, ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur


Spijkerbroeken kun je nieuw kopen of van iemand lenen, maar sinds kort is er een nieuwe mogelijkheid bij om een jeans op de kop te tikken. Mud Jeans in Almere is gestart met het leasen van een spijkerbroek.

Het concept biedt een nieuwe jeans voor 7,50 euro per maand gedurende minimaal een jaar. Na die periode kun je ervoor kiezen de broek te houden. Maar je kunt hem ook weer inleveren en een nieuw model bestellen voor opnieuw een periode van een jaar tegen hetzelfde maandelijkse tarief. Wil je (even) geen jeans meer via dit principe, dan kun je ook je oude broek inleveren waarvoor je een voucher van 10 euro ontvangt. Met welke reden je de jeans ook inlevert, de oude spijkerbroek wordt gerecycled.

De productie van spijkerbroeken is zeer milieubelastend. Er worden veel chemicaliën en water voor gebruikt. De jeans van Mud Jeans worden in Tunesië op een verantwoorde manier gemaakt van biologisch katoen. Geretourneerde spijkerbroeken gaan naar Spanje waar de stof hergebruikt wordt voor de fabricage van nieuwe kleding. Het bedrijf gaat met deze aanpak volledig volgens de principes van circulaire economie te werk.