Lorem, ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur


Je kunt er deze maand nog voor zorgen dat je volgend jaar het hele jaar geld kunt besparen. Dat doe je door nog deze maand de beste en meest voordelige zorgverzekering te kiezen. Door over te stappen van je huidige zorgverzekeraar naar een goedkopere verzekeraar kun je veel geld besparen. De kunst is het kiezen van de juiste combinatie van zorgverzekeraar, zorgverzekering en eigen risico. Door dit goed te doen kun je op jaarbasis tot wel 300 euro besparen!

Om het vergelijken makkelijker te maken hebben we ook dit jaar weer een handige en volledig actuele vergelijker voor zorgverzekeringen op onze eigen website staan. Je kunt er eenvoudig zien welke zorgverzekering voor jou het meest voordelig is in 2023. Ook kun je meteen bekijken hoeveel premie je extra kunt besparen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Verder kun je nog selecteren op vrije zorgkeuze. Als je daar belang aan hecht zullen alle verzekeraars die dit niet aanbieden vanzelf afvallen en weet je zeker dat je altijd terecht kunt bij zorgaanbieders in je eigen omgeving.

De afweging om een hoger eigen risico te kiezen is heel persoonlijk. Als je een spaarpotje hebt en niet verwacht veel zorg nodig te hebben in 2023 kun je ervoor kiezen een hoger eigen risico te nemen. Je bespaart daar tot wel enkele tientallen euro’s per maand mee, maar zodra je bepaalde zorg nodig hebt moet je dat geld wel makkelijk kunnen betalen uit je spaarpotje. Wanneer je die reserve niet hebt of wel verwacht van zorg gebruik te moeten maken kun je beter kiezen voor het standaard eigen risico van 375 euro.

Om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar is het belangrijk dat je huidige zorgverzekering voor het eind van dit jaar wordt opgezegd. Dat hoeft je trouwens geen enkele moeite te kosten, want als je een nieuwe zorgverzekering afsluit kan die nieuwe verzekeraar je huidige verzekering voor je opzeggen. Zo kun je binnen een paar minuten overstappen.