De belangrijkste voedingssupplementen voor actieve mensen

De belangrijkste voedingssupplementen voor actieve mensen body uitschop achteraf betalen

Fysieke activiteit en herstel
Elke vorm van fysieke activiteit is een soort uitdaging voor het lichaam, of het nu atletiek, voetbal, het dagelijkse joggen of krachtoefeningen is. Tijdens het sporten wordt het lichaam tot aan zijn limiet getraind, dus het kan dan even duren voordat het is hersteld voor de volgende zware training. Fitheid en de algehele conditie hangen grotendeels af van de voedingsstoffen die aan het lichaam worden geleverd. Het zijn de bouwstenen en ondersteunen zelfs de meest elementaire processen. Welke ingrediënten worden aanbevolen voor suppletie voor sporters en waarom zijn ze zo belangrijk bij lichamelijke activiteit?

Eiwitsupplementen en verhoogde eiwitbehoefte


Eiwit is de basisbouwsteen van het hele lichaam, maar het wordt er niet door opgeslagen, dus het lichaam moet regelmatig van voedsel worden voorzien waar veel eiwitten in zitten. De bron van eiwitten in de voeding is voornamelijk vlees en vis. Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zijn eieren, zuivelproducten, noten en peulvruchten.

Belangrijk is dat het aanvullen van eiwittekorten met producten van plantaardige oorsprong moeilijk is vanwege het lagere gehalte van dit ingrediënt en de lagere opname in vergelijking met het eiwit dat aanwezig is in verschillende soorten vlees en vis. Dit is de reden waarom de aanvulling ervan vaak wordt gekozen door vegetariërs en veganisten.


Extra eiwitten voor sporters
Eiwitsuppletie wordt ook aanbevolen voor sporters. Lichamelijke activiteit verhoogt de vraag naar dit ingrediënt, dat onder andere betrokken is bij het opbouwen van spiermassa. Eiwit versterkt de spieren en het hele lichaam, waardoor de sneller uitgevoerde oefeningen resultaten opleveren en een beetje gemakkelijker lijken. Je kunt eiwitsupplementen kopen in verschillende doseringen en verpakkingen, met verschillende eiwitgehaltes per dosering en zelfs verschillende smaken om jouw sportdieet te diversifiëren.

Glutamine om spierweefsel te versterken
Glutamine is een aminozuur dat uitermate belangrijk is voor de opbouw van spierweefsel. Na een intensieve training neemt de vraag naar dit ingrediënt dan ook aanzienlijk toe. Aan de ene kant is het nodig om de spiermassa op te bouwen en te behouden, en aan de andere kant om glutaminetekorten aan te vullen die worden veroorzaakt door inspanning in andere spieren, vooral in de skeletspieren.

Glutamine is een van de meest gebruikte supplementen door sporters. Het helpt bij de eiwitsynthese, verbetert de stofwisseling, ondersteunt de spierregeneratie na een vermoeiende inspanning en heeft bovendien een positief effect op het werk van de darmen. Interessant is dat glutamine, door tegelijkertijd spieren te ondersteunen en het metabolisme te verbeteren, ook kan helpen het lichaam meer vorm te geven. Dankzij dit is het gemakkelijker om een ​​paar kilo lichaamsgewicht te verliezen zonder spiermassa te verliezen, en zelfs met een toename ervan.

Vitamines en mineralen

Vitamine C
Welke vitamines worden aanbevolen voor actief fysiek actieve mensen? In ieder geval vitamine C, dat bekend staat om zijn positieve effect op de algehele immuniteit van het lichaam. Het heeft echter veel meer taken, waaronder het versterken van de bloedvaten, het beschermen van spieren tegen vrije radicalen, het ondersteunen van de collageenproductie, het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit en het verminderen van het risico op blessures tijdens de training. Het is onmogelijk om een ​​overdosis vitamine C te nemen, want als je te veel vitamine C inneemt wordt dit al binnen enkele uren na consumptie door het lichaam weer uitgescheiden.

Vitamine B
Lichamelijk actieve mensen moeten ook voldoen aan de behoefte van het lichaam aan vitamine B. Deze ondersteunt de opname van andere waardevolle voedingsstoffen en versterkt de bloedsomloop. Een tekort aan vitamine B kan worden ervaren door vermoeidheid en een gebrek aan motivatie om te bewegen.
Mineralen
Sporters mogen ook de belangrijkste mineralen niet vergeten, vooral calcium, ijzer en magnesium. Calcium is verantwoordelijk voor de botsterkte en draagt ​​direct bij aan het verminderen van het risico op fracturen. IJzer heeft een positief effect op de efficiëntie van het lichaam en zorgt tegelijkertijd voor de zuurstofvoorziening. Magnesium voegt energie toe en ondersteunt de spierweerstand, wat training vergemakkelijkt, motivatie toevoegt om te trainen en ook hun resultaten versnelt.

meer blogs Meer blog