Lorem, ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur


Echte koopjesjagers worden meteen enthousiast wanneer ze ergens het woord uitverkoop lezen. Iets wat in de uitverkoop is lijkt dan ook al snel te mooi om mis te lopen. Maar pas op: want veelal zijn producten die in de uitverkoop worden gedaan niet eens afgeprijsd. Sterker nog, soms worden artikelen speciaal voor de uitverkoop duurder gemaakt. Juist omdat het woord uitverkoop de hamsteraar losmaakt in menig man en vrouw!

Wat is dus wijsheid?

Ten eerste weet je van de spullen die je vaker koopt wel ongeveer wat de normale prijs is. Wanneer het artikel dus in jouw ogen inderdaad aardig goedkoper is gemaakt kun je veilig tot aankoop overgaan. Maar let op: vooral wanneer je het hebt over artikelen die in de loop van de tijd meer waard worden, zoals elektronica, dan kan de uitverkoopprijs ook al snel de nieuwe (lagere) vaste prijs van het artikel zijn. Je hoeft dan dus echt niet op stel en sprong tot aankoop over te gaan.

Dat laatste is sowieso verstandig, want haastige spoed is nog altijd zelden goed. Ga nooit overhaast tot aankoop over, maar probeer eerst uit te zoeken of de prijs voor het product in kwestie wel zo aantrekkelijk is. Dat doe je natuurlijk door op internet de prijs te vergelijken met andere verkopers. Wanneer de prijs echt structureel is verlaagd dan is het inderdaad slim om gebruik te maken van de uitverkoop.

Vergelijken is makkelijk wanneer je de uitverkoopprijzen in een fysieke folder hebt gekregen, want dan kun je op je gemak voor de computer uitzoeken of de nieuwe prijs echt interessant genoeg is. Maar uiteraard kun je ook in de winkel de gegevens opschrijven van een product, zoals het merk en het type, en dan eerst thuis kijken (of natuurlijk ter plekke op je mobiel) of het zinvol is het product bij die winkel aan te schaffen.